Societat 25/01/2023

L'STEI reclama a la Conselleria que es faci enrere amb el decret d'educació inclusiva

Els sindicat considera que no s'ajusta a la llei illenca

ARA Balears
1 min
Una aula d'un centre de les Illes.

PalmaL'STEI ha demanat a la Conselleria d'Educació que es faci enrere amb el decret d'educació inclusiva perquè considera que "no s'ajusta" a la Llei d'educació de les Illes Balears (LEIB), segons ha apuntat en un comunicat. "No té una memòria econòmica, i, amb el pressupost actual d'educació, no s'avança cap al 5% d'inversió en educació que preveu la llei autonòmica", argumenten.

Així mateix, el sindicat assegura que el departament de Martí March "no va acceptar cap ni una de les aportacions" presentades a la Mesa Sectorial de desembre, "una mostra més de la manca de negociació". Per a l'STEI, el decret "suposa una nova càrrega de tasques, tant pedagògiques com burocràtiques, per al professorat, que ja va prou saturat", i ressalta la manca "d'un compromís de finançament i dotació de recursos".

Per la seva banda, l'ANPE tem que "la manca d'informació sobre el posterior desenvolupament de la normativa" suposi canvis en els equips de reforç dels centres educatius. El sindicat assegura que alguns professionals els han alertat de possibles ajustaments en aquestes places "i no veim clares les conseqüències que puguin tenir sobre la plantilla d'aquests docents si el decret s'aplica".

stats