Societat 20/01/2023

L’STEI reclama tribunals d’oposicions a totes les illes

Exigeixen que els docents de fora de Mallorca puguin fer les proves a la seva illa

ARA Balears
1 min
Aspirants durant les oposicions docents.

PalmaL'STEI Intersindical ha denunciat, a través d'un comunicat, la manca de negociació de la Conselleria d'Educació, tant en el concurs de mèrits com a la convocatòria d'oposicions del procés d'estabilització. En aquest sentit, critiquen que des del Govern es tracti el conjunt de les Illes Balears com un sol districte, amb les conseqüències que això suposa per al col·lectiu docent, que no ha pogut triar on volia la plaça.

Així, reclamen que a les oposicions d'estabilització hi hagi tribunals per illes. Per altra banda, l'STEI ha remarcat la importància que a les properes oposicions "ordinàries" que s'han de convocar, les Illes Balears no es considerin una unitat territorial. En el comunicat denuncien que la Conselleria es carrega el fet que hi hagi distribució de places per illes, com es fa en els processos selectius d'accés a la funció docent, cosa que facilita la conciliació familiar i personal del professorat.

També ha demanat que els aspirants disposin d'un tribunal i, per tant, tinguin dret a examinar-se a la seva illa de residència, tant a les oposicions "ordinàries" com a les del procés d'estabilització. Segons expliquen en el comunicat, aquest fet suposa despeses i desavantatges a tots aquells docents de fora de Mallorca que han de pagar-se el seu desplaçament i no poden estar a casa i preparar-se còmodament abans de les proves.

stats