Societat 03/10/2022

L'STEI demana ajornar l'aplicació de la LOMLOE si Educació "no rectifica el seu plantejament"

El sindicat valora fer mobilitzacions, també a la concertada

ARA Balears
1 min
L'inici del nou curs escolar, en imatges

PalmaEl sindicat STEI ha demanat que la implantació de la LOMLOE sigui efectiva a partir del curs 2023-2024 si la Conselleria d'Educació "no rectifica el plantejament actual". "Estam valorant fer mobilitzacions, també a la concertada. El mes de maig ja advertíem de la precipitació en la implantació de la nova llei educativa", recalca el sindicat.

L'STEI explica que a finals del curs passat encara no s'havien tancat els currículums de les diferents etapes educatives. "La nostra posició sempre ha estat protestar per la manca de temps i demanar que s'ajornàs el procés d'implementació", asseguren.

Finalment, exposa l'STEI, els currículums varen acabar publicant-se a principis d'agost, "quan els centres educatius estan tancats, els docents de vacances i els llibres del nou curs ja estan editats i distribuint-se". En aquest sentit, el sindicat assenyala que els criteris d'avaluació es varen anunciar "dos dies abans" que els alumnes arribassin als centres per començar un curs nou.

Manifestació contra la nova llei

La Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca (que agrupa tots els sindicats educatius) va anunciar la setmana passada la convocatòria d'una mobilització dia 18 d'octubre davant el Parlament contra l'aplicació de la LOMLOE. La concentració serà a les 13 hores i, en el cas de Mallorca, hi haurà una aturada als centres educatius entre les 12 i les 14 hores. Les juntes de Personal de Menorca i d’Eivissa i Formentera decidiran si fan mobilitzacions en els seus territoris. "Ha arribat l'hora de fer sentir la veu dels docents davant els qui han fet el sord a la Conselleria d'Educació", afirmen els sindicats.

stats