Societat 24/05/2022

L'STEI decideix no assistir a una reunió amb Armengol sobre l'estabilització de treballadors públics

ARA Balears
2 min
Una classe a un centre educatiu de les Balears

PalmaL'STEI Intersindical no va assistir ahir a la reunió sobre l'estabilització de treballadors públics. Segons ha detallat el sindicat, a través d'un comunicat, van declinar la proposta del Govern de treballar conjuntament en aquest àmbit durant la reunió per "les presses amb què es va produir la convidada, cosa que demostra la manca de serietat de l'Executiu amb un tema que afecta tants de treballadors públics" i per la manca de resposta davant les propostes que va fer l'STEI pel que fa a l'àmbit educatiu.

A més, també han denunciat que el barem de mèrits que s'ha aprovat amb el RD 270/2022 que regula aquests processos d'estabilització inclou un apartat que no satisfà gens el sindicat, ja que limita a 10 anys l'experiència màxima. En el comunicat han criticat també que l'acte coincidia amb la sessió de la Mesa del Sector Públic que encara no ha negociat els criteris generals dels processos selectius, i les ofertes van lligades als processos selectius.

Un altre dels motius pels quals l'STEI no va assistir a la reunió és "el poc tarannà negociador per part de la Conselleria, que ha convertit la Mesa Sectorial en un òrgan més d'informació que de negociació amb els representants dels docents". El sindicat ha assegurat que una mostra d'això en són alguns aspectes que la Conselleria no ha tingut en compte tot i comptar amb el suport de totes les forces sindicals: el nou reglament orgànic de centres, l'ajornament de l'aplicació dels currículums LOMLOE...

El sindicat ha recordat també que el conseller Martí March té congelat, des del 2018, un nou Acord de millora de les condicions sociolaborals i han criticat que "després de tot el que ha suposat la pandèmia en el sector educatiu, la Conselleria hagi tengut tan poca sensibilitat amb els docents".

stats