Oficina Drets Lingüístics
Societat 13/11/2023

L'STEI critica que el Govern "destrueix" el lloc de feina de responsable de l'Oficina de Drets Lingüístics

L'oficina estarà dirigida per Vox i comptarà amb una partida de 750.000 euros

ARA Balears
1 min
La portaveu de Vox, Idoia Ribas, ha celebrat l'eliminació del requisit del català a la sanitat pública.

PalmaL'STEI ha criticat que el Govern hagi "destruït" el lloc de feina funcionarial de responsable de l'Oficina de Drets Lingüístics, lamentant que "polititza la tutela" d'aquests drets. Segons ha indicat el sindicat en un comunicat, en la sessió de la mesa sectorial de Serveis Generals, l'Administració ha retirat aquest lloc de l'Oficina, que està integrada per tres funcionaris que suposen un cost de 100.000 euros anuals.

Aquest organisme, segons ha defensat l'STEI ha estat fins ara "el responsable de defensar que es respectin els drets lingüístics a la població, en relació a les dues llengües oficials de les Balears". Així, han fet referència als plans de la presidenta del Govern, Marga Prohens, i la portaveu parlamentaria de Vox, Idoia Ribas, que asseguren "inclouen substituir aquesta infraestructura garantista i funcionarial per una oficina política dirigida per Vox, amb una partida de 750.000 euros".

Des del sindicat han criticat que "la única informació pública sobre aquesta oficina és la proposició de llei presentada per l'ultra dreta en el Parlament i que incloïa sancions de fins a 100.000 euros a les institucions i entitats que usen el català".

stats