Societat 17/03/2022

L'STEI denuncia que el 80% de les obres previstes al pla d'infraestructures educatives no estan fetes

Reclamen mesures urgents per pal·liar l'increment de la població ecolar

Iván Martín/ARA Balears
1 min
Pancarta reivindicativa a l'actual escola d'Es Mercadal.

Maó/PalmaL'STEI intersindical ha denunciat aquest dijous que el Govern balear no està complint amb els acords previstos en el Pla d'infraestructures educatives de l'any 2016 i que ara com ara el 80% de les obres previstes al pla no estan fetes. Segons han explicat, en una roda de premsa, dels 26 nous centres educatius que s'han de construir per fer front a l'augment continu de la població escolar, només 5 estan operatius actualment.

El sindicat ha denunciat que aquestes noves obres, ampliacions i millores són claus per garantir la qualitat educativa a les Illes Balears davant "l'increment descontrolat i continu de la població escolar de l'Arxipèlag". En aquest sentit, l'STEI ha recordat que des del 2007 la població en edat escolar a la Comunitat Autònoma ha crescut un 22,5% (35.440 alumnes) i que les Balears són amb Andalusia i Cantàbria les úniques comunitats de l'Estat que han continuat creixent tot i la pandèmia.

Davant aquesta situació, ha remarcat, de nou, la necessitat de construir aquests centres educatius i ha denunciat que, a més de no complir amb el Pla d'infraestructures educatives, el Govern no destina la inversió econòmica necessària per garantir una educació de qualitat a l'Arxipèlag.

"L'única manera de reduir les ràtios és construir centres i aules noves, perquè aconseguir l'objectiu de reduir les ràtios un deu per cent és, al marge d'insuficient", un fet impossible sense construir centres", han sentenciat.

stats