Societat 27/05/2022

L'STEI acusa Educació de contractar fraudulentament els auxiliars administratius de les escoles

El sindicat argumenta que s'han cobert places estructurals amb contractes temporals

2 min
Una escola a l'hora de la sortida.

PalmaL'STEI ha acusat la Conselleria d'Educació de contractar de manera fraudulenta els 47 auxiliars administratius que s'han incorporat aquest curs a les escoles de les Balears. El portaveu del sindicat, Lluís Segura, sosté que "són places fixes creades el 2019, però que mai s'havien dotat pressupostàriament" i ara s'estan cobrint amb contractes temporals.

"La Conselleria s'ha inventat una manera de contractar fraudulentament de manera temporal per ocupar places estructurals", denuncia Segura. Així, segons explica, el pressupost per poder dotar els centres d'aquests professionals surt a través d'un projecte d'inversió, que és un dels supòsits que la llei estatal d'estabilització del personal públic considera per nomenar nous interins. "En lloc de posar una persona interina, que obliga a fer oposicions, s'inventen aquests projectes d'inversió", afegeix.

Amb tot, l'STEI opina que aquesta figura no s'hi adequa, perquè la tasca de l'administratiu -que fonamentalment descarrega de la tasca burocràtica els equips directius- és una feina a llarg termini i no temporal. De fet, Segura exposa que hi ha un centenar de centres (els més grans) que ja tenien administratius abans i aquests sí que són interins o de carrera. "No pot ser que uns es considerin fixos i els altres temporals", apunta.

D'altra banda, el portaveu del sindicat considera que el contracte temporal fomenta la precarització laboral, perquè "els dius als centres que ho tindran com a molt un any o dos". Així mateix, aclareix que estan en contra de la manera de contractar, però a favor de la figura: "És més que necessari que tots els centres tinguin auxiliars", tanca.

March assegura que es consolidaran les places

El conseller Martí March ha afirmat que la fórmula que s'ha escollit és "conjuntural", perquè era la manera "més ràpida i àgil de dur-ho a terme". Així mateix, ha assegurat que hi ha "voluntat política" de consolidar aquestes places. El conseller ha considerat que el fet d'haver incorporat aquests professionals "s'hauria d'aplaudir, malgrat que alhora es digui que el projecte d'inversió s'ha de consolidar amb una RLT [relació de lloc de treball]; se n'hauria de valorar l'aspecte positiu", ha conclòs.

stats