Societat 28/03/2023

L'operació contra el tràfic de drogues a Menorca acaba amb 12 detinguts

S'ha confiscat gairebé un quilo d'heroïna i 33.000 euros en efectiu

Iván Martín
1 min
Imatge de la droga confiscada.

MAÓL'operació conjunta entre la Guàrdia Civil i la Policia Nacional efectuada divendres passat a Menorca ha acabat amb la detenció de 12 persones. Els detinguts tenen entre 41 i 56 anys i se'ls acusa d'un presumpte delicte de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar al setembre sota el nom d'operació 'Grillo', i s'ha desenvolupat en tres fases. La primera va ser el mes de febrer, quan els dos cossos policials van detectar un home de 39 anys que pretenia introduir droga a Menorca mitjançant dos paquets a l'interior del seu cos que contenien 38 grams d'heroïna i 20 grams de cocaïna. Va ser detingut i ingressat a la presó.

Operació contra el tràfic de drogues a Menorca

La segona fase fou a principi de març i es va interceptar un altre home, de 48 anys, que també duia en el seu interior 52,5 grams d'heroïna. També va ser detingut i va ingressar a la presó. Finalment, la tercera fase, la del 24 de març, va concloure amb 10 persones detingudes, 6 homes i 4 dones, en la qual es van dur a terme fins a set escorcolls domiciliaris a Maó, Ferreries i es Castell.

El balanç és pràcticament un quilo d'heroïna, 20 grams de cocaïna, diferent medicació i metadona, cinc balances de precisió, efectes per al cultiu de marihuana, 33.000 euros en efectiu, armes prohibides com ganivets, una ballesta, punys americans i altres objectes d'aquestes característiques. A més, en un dels escorcolls es va trobar una caixa forta amb 835 grams d'heroïna i material per la seva distribució. Els detinguts han passat a disposició judicial, i s'ha decretat l'ingrés a la presó provisional per a quatre d'ells.

stats