Societat 07/04/2021

L'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics ha investigat 61 casos de discriminació des que està operativa

Han actuat d'ofici en 11 casos i han rebut 50 sol·licituds per part de la ciutadania

ARA Balears
1 min
La directora general de Política Lingüística del Govern, Beatriu Defior; el conseller d'Educació, Martí March, i la secretaria autonòmica d'Universitat, Investigació i Política Lingüística, Agustina Vilaret.

PalmaL'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics (ODDL) ha investigat 61 casos de discriminació lingüística des que està operativa. En concret, ha actuat d'ofici en 11 casos i han rebut 50 sol·licituds per part de la ciutadania, segons ha informat la Secretaria Autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística.

Actualment, l'ODDL ha iniciat gestions per estudiar els casos de discriminació lingüística que diversos ciutadans han denunciat a les xarxes socials i als mitjans de comunicació aquests darrers dies. Cal recordar que l'Oficina, a més de rebre reclamacions de ciutadans que han vist vulnerats els seus drets lingüístics, pot actuar d'ofici si considera que la situació ho requereix.

L'ODDL recorda que qualsevol ciutadà pot resoldre dubtes sobre drets lingüístics i presentar reclamacions i suggeriments, ja sigui per via telemàtica o presencialment. L'organisme públic remarca en un comunicat "la importància que els ciutadans siguin conscients dels seus drets i reclamin poder exercir-los lliurement".

Cal recordar que l'Oficina està operativa des de principi de desembre de 2020. La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, a través de la Direcció General de Política Lingüística, va posar en marxa amb un equip tècnic de tres persones: un director –Albert Villaverde–, un assessor jurídic i un auxiliar administratiu.

stats