Societat 28/11/2023

L'institut del poble de Vera també dona l'esquena a la lliure elecció de llengua

Desenes de centres s'han sumat ja a la campanya 'La llengua no es toca', en defensa de l'ensenyament en català

2 min
Els docent de l'IES Baltasar Porcel.

PalmaLa campanya a favor de l'ensenyament en català avança. Desenes de centres de Mallorca ja s'hi han sumat, sota el lema 'La llengua no es toca'. Una de les darreres incorporacions ha estat la de l'IES Baltasar Porcel (Andratx), el poble d'on és originari el conseller d'Educació, Antoni Vera. El passat 4 de novembre les dues escoles públiques de Campos, el poble de la presidenta del Govern, Marga Prohens, també es van sumar a la llista de centres que han mostrat públicament el rebuig al pla del Govern per implantar la segregació lingüística a les escoles de les Balears. Tots els docents del CEIP Joan Veny i Clar i del CEIP Nou de Campos (encara en construcció) es varen fotografiar junts amb camisetes verdes per llançar un missatge clar: "La llengua no es toca".

El departament que dirigeix Vera ha pactat amb Vox una proposta d'elecció de llengua que ha topat amb el rebuig de la comunitat educativa, que acusa el conseller de no haver pactat amb ells el pla. Cal recordar que, d'ençà que es va produir el canvi de govern, tant la presidenta Prohens com el conseller Vera s'han compromès a pactar tots els canvis amb la comunitat eductiva.

Ruptura amb la comunitat educativa

Ara bé, el passat 4 de novembre la dinàmica de diàleg que s'havia registrat d'ençà del mes de juliol va decaure. La comunitat educativa, sindicats i entitats socials i culturals varen plantar Vera i Prohens, que pretenien explicar a la comunitat educativa el pacte per implantar la lliure elecció de llengua a les escoles en una reunió al Consolat de Mar. Les entitats van afirmar "sentir-se decebudes" per com s'havien fet les coses. "Se'ns convoca a una reunió el mateix dia que el PP registra al Parlament el sostre de despesa, que vol dir que han arribat a un acord amb Vox i que s'aplicarà la segregació lingüística", va dir la portaveu de les entitats. El representant de l'STEI, Miquel Gelabert, ha advertit el Govern: "No volíeu un problema amb la comunitat educativa, però ja el teniu".

stats