Societat 03/04/2023

L'IMAS i l'Ibavi engeguen la primera Oficina Insular d'Habitatge Social

El servei va dirigit a les persones de la Part Forana i comptarà amb equip especialitzat per acompanyar les que es trobin en situació de vulnerabilitat

ARA Balears
2 min
Presentació de l'Oficina

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) han posat en marxa la primera Oficinal Insular d'Habitatge Social, un recurs que oferirà assessorament i que gestionarà una xarxa de places d'allotjament transitori per poder donar cobertura a emergències temporals. Es tracta d'un servei per a les persones de la Part Forana i comptarà amb un equip especialitzat per acompanyar les que es trobin en situació de vulnerabilitat en qüestions d'habitatge.

Segons ha explicat el Consell de Mallorca en una nota de premsa, i ha recollit Europa Press, l'objectiu és oferir una finestra única per a qualsevol tipus de consulta i tràmits en matèria d'habitatge. L'oficina s'ha ubicat al carrer Pere de Sant Joan, a Inca, i oferirà atenció amb cita prèvia els dimarts des de les 13.30 fins a les 19 h i la resta de dies, de les 9 a les 14 h.

Així, des de l'Oficina es gestionarà el Programa Habitatges Socials Temporals, una xarxa d'allotjaments de caràcter transitori que, a través d'un conveni amb l'Ibavi, actualment té a la seva disposició un total de deu immobles repartits per l'illa per poder donar suport a famílies vulnerables que s'hagin vist afectades per algun desnonament.

Aquesta xarxa d'habitatges es complementa amb un acompanyament personalitzat i individualitzat als usuaris per afavorir-ne la integració social.

En aquest sentit, la intenció és que l'espai sigui un punt d'informació sobre les opcions que existeixen per afrontar els problemes de pagament de l'habitatge, on es pugui trobar intermediació per prevenir la pèrdua del domicili i evitar l'exclusió residencial i social, i on es pugui rebre assessorament relacionat amb els drets i deures derivats d'una relació contractual, entre d'altres.

El centre també desenvoluparà altres programes, com el de Lloguer Assequible, el programa pel Dret Energètic, el de Forma Habitatge i el programa Noves Alternatives d'Habitatge.

stats