Societat 02/05/2023

L'IBDona amplia el servei d'atenció a víctimes de violència masclista amb assessorament jurídic telefònic

Estarà operatiu de dilluns a divendres de 9 a 14 hores

ARA Balears
1 min
Confinades amb els seus maltractadors: les víctimes, en perill

PalmaL'Institut Balear de la Dona (IBDona) amplia a partir d'aquest dimarts el servei 24 hores d'atenció a les víctimes de violències masclistes amb assessorament jurídic telefònic de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres. El Govern ha explicat que una tècnica jurídica, especialitzada en aquests casos és l'encarregada d'atendre les telefonades que necessitin aquest tipus d'orientació.

El servei està adreçat a les dones víctimes de qualsevol forma de violència masclista (violència de gènere en l'àmbit de la parella, violència sexual, violència econòmica, tràfic de dones, prostitució i explotació sexual d'adolescents, entre d'altres). L'assessorament, sempre relacionat amb casos de violència masclista, inclou tant informació sobre temes penals com sobre temes civils o administratius.

L'objectiu és que en tot moment les dones que són víctimes de violència masclista puguin trobar respostes a les qüestions que els preocupin i sentir que tenen professionals al seu costat que les volen assessorar i acompanyar.

L'IBDona amplia així el seu Servei d'assessorament 24 hores del telèfon 971 17 89 89 i de missatgeria instantània del 639 83 74 76. Cal recordar que, durant el 2022, el Servei d'atenció 24 hores va atendre 5.828 comunicacions, un 10,2% més que el 2021, en què varen ser 5.286.

stats