Societat 12/03/2021

L'hostaleria de Menorca considera una "presa de pèl" les restriccions del nivell 1 d'alerta sanitària

Demanen treballar als vespres per oferir el servei de sopars

Iván Martín
2 min
Els restauradors de Menorca exigeixen al Govern treballar el servei de sopars.

MaóLes associacions del sector de l'hostaleria de Menorca han esclatat davant les noves restriccions que implica el nivell 1 d'alerta sanitària que aquest dijous varen ser anunciades pel conseller de Fons Europeus del Govern balear, Miquel Company. Les entitats adscrites a PIME i a la CAEB qualifiquen les mesures de "presa de pèl", i consideren que l'Executiu hauria de rectificar i permetre obrir unes hores al vespre per poder oferir el servei de sopars.

Així, el president de l'associació de Cafeteries, Bars i Restaurants de PIME, Toni Sanseloni, considera que les noves restriccions no corresponen a la situació epidemiològica de Menorca, que en aquests moments només registra 10 casos actius i un ingrés a la planta de medicina interna de l'hospital Mateu Orfila de Maó: "Sempre hem complert les restriccions i som els primers a respectar-ho tot, però només demanam treballar a escala insular per cobrir les despeses, i creim que seria lògic obrir els caps de setmana al vespre per donar el servei de sopars".

Per la seva banda, el president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de la CAEB, José Bosch, lamenta que les administracions públiques no vulguin atendre les seves reivindicacions: "No volen que ens asseguem a la mesa perquè no els agrada el que els diem i trobam que és una falta de respecte". A més, afegeix: "Volem obrir als vespres, encara que sigui durant unes hores, a fi de poder oferir sopars. Hem intentat aturar la gent, que estava molt exaltada, però no ho podrem fer durant més temps".

Així mateix, Bosch troba que el fet de permetre el 100% de l'aforament de les terrasses és impossible i ho argumenta: "És absurd, perquè la distància mínima de seguretat que ens demanen impossibilita treballar al 100%. Ens diuen que esperem que davalli la incidència acumulada de contagis i ara que ho fa, canvien les normes".

stats