Societat 05/01/2022

L'explosió de contagis continua: Salut detecta gairebé 4.000 nous contagis en un dia

La taxa de positivitat en les proves diagnòstiques la darrera setmana és del 26%

2 min
Gent camimant per Palma.

PalmaL'expansió de la pandèmia està deixant xifres de contagis sense precedents a les Balears. Aquest dimecres la Conselleria de Salut ha comunicat 3.993 nous positius detectats en 24 hores (2.991 a Mallorca, 333 a Menorca, 470 a Eivissa i 43 a Formentera), nou rècord de la pandèmia. D'altra banda, el departament de Patricia Gómez ha informat de quatre morts més per covid-19, que eleva a 1.072 les defuncions durant la pandèmia.

La taxa de positivitat en les proves diagnòstiques manté la tendència a l'alça i ja arriba al 26%. Això vol dir que una de cada quatre proves que es fan a les Illes resulta positiva. l la previsió és que la corba continuï a l'alça. L'impacte de l'òmicron a les Balears, juntament amb les festes de Nadal, fa que el pic de la sisena onada encara no arribi. La darrera setmana s'han notificat 15.146 positius i, ara com ara, hi ha més de 30.000 illencs amb contagi actiu.

Cal dir que la variant òmicron de coronavirus ja és la predominant a les Illes Balears. Segons el darrer informe del laboratori de Son Espases, dels devers 7.000 positius analitzats en els darrers set dies, el 67,7% han estat d'aquesta mutació. La resta de contagis els ha provocat la delta, que ha estat la variant majoritària fins ara. L'expansió de l'òmicron no és cap sorpresa: les autoritats sanitàries esperaven que fos la predominant aquestes dates a causa de la seva gran capacitat de transmissió.

Pressió assistencial

Els ingressos als hospitals continuen augmentant. Encara que ho fan més lentament que en les altres onades, les unitats de cures es mantenen en risc alt amb 72 pacients crítics ingressats i el 21,1% dels llits covid ocupats. A planta, els hospitals atenen 263 malalts de covid-19 a tot l'Arxipèlag. L'Atenció Primària és l'àrea que més pateix la pressió: fa el seguiment de 32.170 persones afectades pel virus.

stats