Societat 17/05/2021

L'Executiu fa una nova passa per a la construcció de la residència de Son Dureta per a persones amb dependència

El Consell de Govern ha aprovat el projecte previ a la licitació de les obres del nou centre

ARA Balears
1 min
Imatge del futur projecte a Son Dureta.

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports ha fet aquest dilluns una nova passa en l'aprovació del projecte executiu per part del Consell de Govern per a la construcció de la nova residència de Son Dureta, destinada a persones majors amb dependència. L'Executiu ha assenyalat que l'aprovació del projecte executiu permetrà la propera licitació de les obres.

Aquest és un dels projectes que el Govern ha presentat per ser finançats amb fons europeus. El cost de les obres ascendeix a 9,3 milions d'euros i inclou un total de 120 places en sis mòduls de convivència. Tindrà un espai central d'interconnexió i integració entre la residència i el bosc de Bellver, que serà una gran plaça central que permetrà a l'usuari endinsar-se al parc del Castell. L'Executiu ha apuntat que si aquest equipament no entra dins els fons europeus, s'abordarà amb fons propis de la Comunitat.

El Govern ha destacat que la nova residència se suma a la llista de noves infraestructures i de reforma i adaptació de centres ja existents, impulsada per la Conselleria d'Afers Socials i Esports, amb l'objectiu d'augmentar el nombre de places per a persones majors dependents a les Illes. Des de l'any 2015, Afers Socials ha incorporat més de 460 noves places residencials a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, ja sigui mitjançant la construcció, com la reforma o la concertació de places, ha recalcat el Govern.

stats