Societat 25/01/2022

L'evolució de la pandèmia condicionarà la celebració del Sant Joan a Ciutadella

L'Ajuntament treballa en diversos escenaris per garantir les festes si finalment es poden celebrar

Iván Martín
1 min
Un cavaller a la plaça del Born de Ciutadella.

CIUTADELLAL'Ajuntament de Ciutadella s'ha vist obligat a sortir al pas de les filtracions que han insinuat els últims dies que les festes de Sant Joan es podrien celebrar. Tot i que es tracta d'un escenari possible, el Consistori manté la prudència que s'ha referendat després de la reunió mantinguda de la comissió municipal per l'avaluació de l'ordenança de Sant Joan.

És per aquest motiu que Ciutadella deixa en mans de la Conselleria de Salut del Govern balear la celebració de les festes patronals. En concret, els dirigents de la capital de Ponent han explicat que es treballa en dos possibles escenaris i la situació epidemiològica dictaminarà si es poden dur a terme les festes per excel·lència de Menorca.

Així, la regidora de Festes de Ciutadella, Gràcia Mercadal, s'ha mostrat contundent: "Ni l'ajuntament ni el Caixer Senyor tenen competències en sanitat per prendre una determinació". Considera que l'evolució de la pandèmia serà clau: "en funció de la situació del moment coneixerem les restriccions i les possibilitats que tenim per celebrar les festes".

D'altra banda, Mercadal ha destacat que tots els òrgans que formen part de les festes prepararan els actes d'acord amb els dos possibles escenaris: "Programarem un Sant Joan amb festa i un altre sense, i una vegada coneguem la situació epidemiològica que ens trobarem l'Ajuntament i la Junta de Caixers prendrem la decisió definitiva".

stats