Societat 23/03/2023

L’Euroregió Pirineus-Mediterrània presenta els primers resultats del projecte LIFE WAT'SAVEREUSE

Els principals objectius de la iniciativa són assolir una reducció del consum d'aigua als hotels; un augment de la quantitat reutilitzada en el sector turístic i aconseguir un estalvi a les administracions públiques

ARA Balears
1 min
Xavier Bernard-Sans durant la seva intervenció al Palau de Pedralbes de Barcelona

PalmaL'Euroregió Pirineus-Mediterrània i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) varen organitzar un acte per presentar els primers resultats del projecte LIFE WAT'SAVEREUSE, coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua. En aquest sentit, els principals objectius de la iniciativa són assolir una reducció del 20% del consum d'aigua als hotels; un augment del 9% de la quantitat d'aigua reutilitzada en el sector turístic de Catalunya, les Balears i la regió d'Occitània, i aconseguir un 12% d'estalvi d'aigua a les administracions públiques dels tres territoris.

En una nota de premsa, el secretari general de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània, Xavier Bernard-Sans, assenyala que el projecte, d'àmbit europeu, implementa iniciatives en el sector turístic que fomenten un model d'economia circular basat en la reducció del consum d'aigua i la seva reutilització. Aquestes iniciatives, segons expliquen, permeten una millor adaptació al canvi climàtic i la preservació del medi mediterrani en particular.

"Tenim el repte d’incrementar la capacitat d’absorció d’aigües regenerades. Actualment, reutilitzam un 30% d’aigua depurada perquè, fins ara, ens ha costat tenir demanda d’aquesta aigua. Per això, al Pla Hidrològic de les Illes la reutilització passa a ser un pilar fonamental", destaca per la seva banda el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

Així, el president de la Comissió de l'Aigua de la regió Occitània, Eric Cadore, remarca que WAT’SAVEREUSE posa en valor els beneficis d’una economia circular de l’aigua en el sector turístic, així com la reducció del risc d’escassetat i l’impacte del turisme sobre l’aigua a la conca mediterrània.

stats