Societat 23/05/2022

L’estiu serà un poc més calorós que l'any passat

La temperatura mitjana podria augmentar més d'un grau

ARA Balears
1 min
Una nova onada de calor amenaça Mallorca.

PalmaLa temperatura continua en augment un any més després d'una dècada en què s'han batut contínuament rècords de temperatura a les Illes Balears. Aquest dilluns, Meteored ha explicat que, segons els estudis que ha duit a terme el seu equip de meteoròlegs, es preveu que la temperatura mitjana durant l'estiu a l'Arxipèlag augmenti un poc més d'un grau en comparació amb les dades recollides l'any passat.

En l'estudi han detallat que el mes de juny es registrarà el major increment de la temperatura en comparació amb el 2021, mentre que el juliol i l'agost l'increment serà més lleu. Així, segons ha assegurat Meteored, l'augment de la temperatura mitjana durant el juny a les Balears podria ser de prop de tres graus.

Per altra banda, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha explicat que les altes temperatures que s'han registrat a les Illes Balears durant el mes de maig són "completament inusuals" i han explicat que es preveu que durant aquesta setmana i la que ve la calor desaparegui i tornin temperatures més "habituals i típiques" d'aquest període de l'any. A més, han recordat que aquesta setmana s'esperen ruixats ocasionals a l'Arxipèlag, fet que provocarà un notable descens de la temperatura i la sensació tèrmica a les Balears.

stats