Meteorologia
Societat 19/06/2023

L'estiu arriba amb alerta groga per altes temperatures a les Illes, amb màximes de 36 graus a Mallorca

Aquesta situació estarà motivada per la presència d'una massa d'aire procedent d'Àfrica

ARA Balears
1 min
Jornada de calor a les Illes.

PalmaEls darrers dies de la primavera i l'entrada de l'estiu –prevista per a aquest dimecres– a les Balears vindran marcats per les altes temperatures, amb avisos grocs per les pujades dels termòmetres a l'interior i nord de Mallorca, on es podria arribar als 36 graus. Segons ha informat l'Aemet, aquesta situació estarà motivada per la presència d'una massa d'aire procedent d'Àfrica, que comportarà un ascens de les temperatures diürnes i nocturnes.

L'Aemet alerta que es viuran nits tropicals fins divendres –amb mínimes de 21 graus. Un altre dels fenòmens que es registraran durant els primers dies de la quarta setmana de juny és la presència d'intervals nuvolosos mitjans i alts, que podrien descarregar algunes gotes de pluja acompanyades de fang.

En el conjunt de l'Arxipèlag, les temperatures màximes se situaran entre els 30 i els 33 °C, a excepció dels punts ja esmentats de l'illa de Mallorca, que mantindrà activats els avisos grocs fins al dimecres. A més també hi haurà episodis de boira i pols en suspensió arrossegada per aquesta massa d'aire.

Dijous començarà la retirada de la massa d'aire càlid, però aquest mateix dia la màxima podria arribar fins als 35 graus. Divendres baixarien les temperatures i els valors se situarien entre 28 i 32 graus.

stats