Societat 09/03/2022

La nova depuradora de Santa Ponça permetrà incrementar fins a un 85% la reutilització de les aigües tractades

Les obres han suposat una inversió de 5,3 milions d'euros

ARA Balears
1 min
Francina Armengol i Miquel Mir visitant el final de les obres de la nova estació regeneradora d'aigua (ERA) de Santa Ponça.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, han visitat aquest dimecres la nova estació regeneradora d'aigua (ERA) de Santa Ponça, una infraestructura finançada a través del cànon de sanejament. La nova infraestructura permetrà a l'Ajuntament de Calvià passar de reutilitzar un 12% de les aigües tractades al municipi a un 85%.

L'Executiu ha assenyalat que les obres han suposat una inversió de 5,3 milions d'euros i permeten "fer un avenç important en l'optimització de recursos hídrics al municipi de Calvià". L'estació produirà diàriament 20.000 m³ d'aigua regenerada per a usos extensius, com els horts o les explotacions agràries, i 10.000 m³ més per a usos urbans no potables, com el reg de zones verdes.

Armengol ha destacat que durant aquesta legislatura i l'anterior "s'estigui fent la major inversió en tot tipus d'infraestructures hídriques a la Comunitat". A més, la presidenta ha reivindicat la col·laboració institucional "i els consensos amb els ajuntaments" per "tenir un plantejament inversor que permeti fer un bon ús d'un bé escàs com l'aigua".

Per la seva banda, el conseller Mir ha indicat que aquesta estació "assenyala el futur de la gestió integral del cicle de l'aigua, un futur en què haurem de continuar adaptant les nostres infraestructures a l'emergència climàtica i a l'escassetat creixent d'un recurs finit com l'aigua".

stats