Local
Societat 06/09/2023

L'encesa de llums de Nadal a Palma serà el 23 de novembre, just abans del Black Friday

Cort ha aprovat la modificació de les obres de la plaça d'Espanya

ARA Balears
1 min
Llums de Nadal en els carrers del centre de Palma

PalmaL'encesa de llums de Nadal a Palma serà el 23 de novembre, el dia previ al Black Friday, segons ha anunciat aquest dimecres la portaveu de Cort, Belén Soto, després que la Junta de Govern municipal hagi aprovat iniciar l'expedient de contractació corresponent. La tramitació de l'expedient va començar el 6 de juny i disposa d'un pressupost de gairebé 63.000 euros.

Segons ha dit Soto, ja dins la nova legislatura, "el procés va ser paralitzat arran de la creació de la figura del director general de Música i Arts Escèniques, que ha assumit les tasques que el govern municipal anterior pretenia externalitzar". Segons la portaveu, la data de l'espectacle fa "imprescindible" que l'expedient es tramiti per mitjà d'urgència.

D'altra banda, el Consistori ha donat llum verda a l'inici de l'expedient modificat i al contracte d'obres de la plaça d'Espanya, que suposarà un augment del termini de quatre mesos, de manera que es preveu que les obres finalitzaran el juliol del 2024. La modificació implica un increment pressupostari de 275.000 euros, un 10,8% més respecte de l'import inicial, que era de tres milions d'euros.

Segons ha explicat Soto, la presència d'amiant "obliga a acordar mesures per eliminar-lo" i cal ajustar el traçat del canvi de paviment per "no perjudicar les antigues muralles" que varen aflorar durant les obres. Igualment, també es fa comptes "incloure excavacions mensuals per localitzar peces arqueològiques especials amb la intenció de fer possible l'encaix de les conduccions".

stats