Societat 22/04/2021

L'EMT ha perdut més de 20 milions de passatgers durant la pandèmia

Els ingressos s'han reduït prop d'un 60%

ARA Balears
1 min
Imatge d'un autobús de la EMT

PalmaL'Empresa Municipal de Transports (EMT) ha perdut més de 20 milions de passatgers des de l'inici de la pandèmia. Segons ha informat el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Francesc Dalmau, durant aquest període els ingressos s'han reduït prop d'un 60%. En el darrer any s'ha passat del rècord de 43 milions de passatgers registrat el 2019 a poc més de 20 milions d'enguany. Pel que fa al primer trimestre de l'any, la pèrdua d'usuaris respecte de l'any anterior s'ha situat al voltant del 50%, amb 1,5 milions.

El regidor de l'Ajuntament de Palma ha reconegut que s'esperava un increment de la xifra de passatgers durant la Setmana Santa i ha posat les esperances en la temporada d'estiu. Dalmau ha apuntat que els turistes són un element clau per a la recuperació d'aquest servei i ha defensat que espera que la reactivació turística suposi també la reactivació del sector dels transports.

Quant a les xifres econòmiques, el descens d'usuaris s'ha traduït en una reducció del 60%. En concret, en l'any de pandèmia s'han recaptat 19,8 milions d'euros menys que l'any anterior. El 2019 l'EMT va tancar l'exercici amb uns ingressos de quasi 31 milions d'euros, mentre que el total recaptat va ser de 12,9 milions d'euros el 2020.

En aquest sentit, Dalmau ha destacat que la prioritat a l'hora de gestionar la crisi sanitària ha estat mantenir en tot moment els llocs de feina sense haver de recórrer a retallades o a l'ERO. El regidor ha destacat que s'ha pogut afrontar aquesta situació sense haver de recórrer a retallades gràcies a l'ampliació de capital de 14,5 milions d'euros feta per l'Ajuntament el 2020.

stats