Societat 28/06/2021

L'empresa RIA treu al mercat les primeres avarques elaborades amb plàstic reciclat

La col·lecció segueix amb l'elaboració artesanal de les avarques menorquines

Iván Martín
1 min
Menorca ja gaudeix de les primeres avarques 100% sostenibles.

FerreriesL'empresa de calçat RIA Menorca comercialitza aquest estiu la primera avarca 100% sostenible, elaborada a partir de plàstic reciclat. Es tracta d'una nova línia que, amb el segell de RIA Eco, s'ha posat a la venda a la botiga del polígon de Ferreries i a través de la pàgina web www.ria.es.

Aquesta col·lecció està formada per un total de vuit models d'avarques per a dona, home i nin, i ha estat creada en col·laboració amb Seaqual Initiative, una comunitat d'àmbit internacional dedicada a la neteja oceànica i a donar una nova vida a tota classe de plàstic marí.

RIA s'ha unit a les nombroses marques i fabricants de més de 60 països que, mitjançant aquest projecte, volen contribuir i actuar de manera local a la resolució d'un problema global com la contaminació per plàstic, així com avançar cap a una economia circular per convertir els residus en recursos i apostar per processos de producció més sostenibles.

El plàstic marí reciclats de Seaqual Initiative i convertits en un material igual de manejable que qualsevol tela o pell són la matèria primera que RIA empra per confeccionar el tall davanter, el posterior i la plantilla de les avarques Eco. La sola està feta amb plàstic PET reciclable, és de color semitransparent i per l'elaboració del model es manté el mateix procés artesanal que la resta d'avarques menorquines que produeix l'empresa ferrerienca.

stats