Societat 12/04/2024

L'Assemblea de Docents llança un vídeo per demanar a les famílies que triïn l'escola en català

Aquesta iniciativa s'emmarca en l'estratègia del moviment contra l'elecció de llengua i el pla de segregació lingüística

1 min
Un dels participants a l'audiovisual de l'Assemblea de Docents.

PalmaL'Assemblea de Docents ha iniciat una campanya per convèncer les famílies d'escollir l'ensenyament en català i per fer-los veure que triar el castellà pot generar perjudicis, tal com va avançar l'ARA Balears. Una de les iniciatives que inclou és el projecte El català, un ventall d'oportunitats, en què s'incorporen diversos vídeos en els qual persones que han passat per l'escola en català expliquen com els ha ajudat en la seva vida i integració social a les Balears.

L'escola en català, un ventall d'oportunitats

20 raons per triar la llengua pròpia

Per altra banda, l'Assemblea difondrà un argumentari titulat Ensenyament en català, un ventall d’oportunitats. S’hi exposen 20 raons per escollir l’estudi en la llengua pròpia. Una de les justificacions és el fet que l’escola ha de garantir la competència plena en les dues llengües oficials al final de l’escolarització obligatòria i que, per garantir-la, el sistema educatiu ha de compensar les diferències lingüístiques inicials. Així com el castellà té més presència social, l’escola ha de fer feina per fomentar la llengua pròpia.

En la mateixa línia, l'argumentari fa una menció específica a la tria de llengua a l’Educació Infantil. Es recorda que aquesta etapa és la més adequada per aprendre una llengua “de manera natural i eficient”. “A mesura que els infants creixen, augmenta la dificultat per introduir noves llengües en el seu repertori”, diu el document. També es fa referència a la segregació lingüística: “Està expressament prohibida per la legislació vigent, i a la llarga suposa una segregació social”, s'avisa.

stats