Societat 17/01/2023

L'ambient preelectoral s'apodera de la processó dels Tres Tocs de Ciutadella

Cap representant públic de Podem ha participat en l'acte, al qual sí que ha assistit Francina Armengol

Iván Martín
1 min
Francina Armengol, Joana Gomila i Susana Mora a Ciutadella.

CIUTADELLALa processó dels Tres Tocs de Ciutadella ha estat l'aparador perfecte per exhibir-se en públic, pocs mesos abans de la celebració de les eleccions. Així ha quedat escenificat a la comitiva que seguia la processó de Sant Antoni en el trajecte entre la catedral i la plaça d'Alfons III, coneguda popularment com ses Palmeres.

La regidora Noemí Gomila ha dut a terme els Tres Tocs, escenificant l'entrada de la corona catalanoaragonesa a l'antiga capital de Menorca, Medina Menurka, dominada pels musulmans. Gomila resultà elegida després de la negativa de la regidora de Gent per Ciutadella, Carla Gener, que renuncià "per coherència política". De fet, cap càrrec públic de Podem ha participat en la processó. La formació morada és la gran absent en una desfilada de polítics encapçalada per la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i la presidenta del Govern balear, Francina Armengol.

Per altra banda, el president del Parlament, Vicenç Thomàs, i el conseller balear de Cultura, Universitat i Fons Europeus, Miquel Company no han faltat a la cita. El PP ha escenificat la finalització de la crisi interna viscuda a l'última setmana deixant veure junts la presidenta insular del partit, Coia Sugranyes, i el candidat al Consell, Adolfo Vilafranca. El candidat al Parlament, Jordi López i el senador, Cristóbal Marqués han completat la representació dels populars. Una vegada acabada la processó, els polítics s'han dispersat per la ciutat a la recerca de vots per uns comicis que es preveuen incerts a diferents administracions locals.

stats