Societat 10/05/2022

L'Ajuntament de Palma retira 161 targetes de mobilitat reduïda entre el 2020 i el 2022 per ús indegut o fraudulent

Cort recorda que pot implicar sancions de fins a 6.000 euros

ARA Balears
1 min
La regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, durant la roda de premsa.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha retirat entre l'any 2020 i el mes de març del 2022 un total de 161 targetes de mobilitat reduïda, que són personals i intransferibles, per un ús indegut o fraudulent. Segons ha informat la tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, "darrerament, s'ha detectat un incompliment flagrant en l'ús de les targetes de mobilitat reduïda. El seu mal ús pot implicar sancions d'entre 300 i 6.000 euros".

Adrover ha assenyalat que s'ha posat en marxa una campanya "amb l'objectiu que aquells ciutadans que tenen targetes que no els corresponen –n'hi ha identificades un total de 103 que han caducat i no s'han renovat, i 424 de persones difuntes no entregades pels seus familiars–, les retornin".

Quan s'identifiquen aquest tipus de situacions, ha explicat Adrover, "s'envien les notificacions i s'inicien les tramitacions". A més, ha apuntat que "quan es detecta un ús indegut o fraudulent en ple servei, s'obre expedient i s'aixeca una acta".

Cort ha subratllat que les principals causes de retirada de les targetes són: per les defuncions dels titulars, per un ús indegut en absència del titular, per un ús fraudulent i, finalment, per caducitat de la targeta.

stats