Societat 24/02/2021

Cort mantindrà l'ampliació de les terrasses de bars i restaurants

En canvi, als carrers per a vianants continuarà la prohibició d'augmentar l'espai

ARA Balears
2 min
Una de les terrasses de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma mantindrà l'ampliació de les terrasses de bars i restaurants i també continuarà la prohibició d'ampliar les terrasses dels locals que estiguin situats en carrers per a vianants. Així ho ha dit aquest dimecres el regidor de Participació Ciutadana de Palma, Alberto Jarabo, que ha assegurat que en el moment en què s'aprovin les noves restriccions, que en principi serà el 2 de març, "es podran instal·lar cadires, taules i altres elements, sempre complint les limitacions de la Conselleria de Consum".

Jarabo ha remarcat que "una vegada que es permeti la instal·lació de les terrasses, que és una mesura molt excepcional, insistirem que s'utilitzin de la manera més proteccionista possible per protegir sanitàriament als clients".

Així mateix, el regidor ha mostrat preocupació per la reobertura de la restauració i ha demanat la col·laboració dels veïns en l'ampliació d'aquests espais. Cal recordar que aquesta mesura excepcional es va prendre perquè els bars i restaurants de Palma poguessin utilitzar els espais públics per ampliar les terrasses dels seus negocis i poder-ne augmentar l'aforament.

Cort cedeix a Salut un nou solar a Pere Garau

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres cedir a la Conselleria de Salut un nou solar municipal al barri de Pere Garau per construir-hi un ambulatori d'urgències d'Atenció Primària. El portaveu municipal ha explicat que aquesta cessió completa es va fer la setmana passada per a nous equipaments sanitaris en aquesta barriada. Aquest segon solar atorgat al Govern està situat al passatge de Son Real.

Imatge del solar ubicat al Passatge de Son Real.

Per altra banda, Cort també ha donat llum verda a la gratuïtat d'algunes activitats al casal de barri de Son Gotleu durant el curs 2020-2021. Es tracta dels tallers de conversa de català o castellà per a estrangers i els tallers de recerca de feina o realització de tràmits amb les administracions a través de recursos personals o d'eines digitals.

En aquest sentit, Jarabo ha apuntat que un dels possibles obstacles per a l'accés a aquestes activitats en un barri amb una alta concentració de pobresa i atur "és l'obligatorietat de pagament d'una quota d'inscripció, un fet que pot limitar totalment la participació de les persones que més ho necessiten i incrementar l'exclusió que ja pateixen".

stats