Tribunals
Societat 29/03/2024

L'Ajuntament de Maó haurà d'indemnitzar un home que va ser atropellat per dos cavalls durant les festes de Gràcia

La víctima rebrà una indemnització d'11.700 euros

ARA Balears
1 min
Els cavalls s’apoderen de Maó per Gràcia

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha condemnat l'Ajuntament de Maó a indemnitzar un home que va ser atropellat per dos cavalls desbocats durant el Jaleo que es va celebrar a les festes de Gràcia de l'any 2016.

En un moment de la festa els dos cavalls es van descontrolar i van passar per damunt l'home, que passejava amb la seva família. Inicialment, la justícia va reconèixer la culpa de l'Ajuntament de Maó (com a organitzador de la festa), però va determinar que l'home ferit també en tenia culpa perquè "havia d'estar vigilant".

Davant aquest fet, l'home va presentar un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears exigint que es retiràs la seva part de culpa i que es determinàs que va ser l'organitzador de la festivitat (l'Ajuntament de Maó) qui no va garantir la seguretat dels assistents i, per tant, l'únic responsable del succés.

El TSJIB ha donat la raó a l'home i la indemnització que el Consistori menorquí haurà de pagar a la víctima de l'atropellament passa de 8.700 a 11.700 euros.

stats