Societat 11/04/2023

L'Agència de Salut Pública de les Illes Balears comença a caminar

Durant l'any 2023, l'òrgan disposa d'un pressupost de 29,3 milions d'euros

ARA Balears
1 min
Sessió constitutiva de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears

PalmaL'Agència de Salut Pública de les Illes Balears ha començat aquests dimarts el seu camí amb la celebració de la sessió constitutiva del Consell Rector, presidit per la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez. En el marc de la reunió, els membres de l'òrgan han pres possessió dels seus càrrecs, així com s'ha informat sobre l'estat de posada en funcionament de l'Agència, que disposa d'un pressupost de 29,3 milions d'euros durant l'any 2023.

L'objectiu de l'Agència, explica el Govern en un comunicat, és donar resposta de manera "adequada i àgil, a les necessitats de salut de la població, en coordinació amb la resta d'agents sanitaris i socials, així com planificar polítiques de salut pública i anticipar-se a les situacions que poden suposar un risc per a la salut de les persones".

L'Agència de Salut Pública es va anunciar al novembre de 2020, i en els pressupostos de 2022 es va incloure una primera partida per incorporar tres persones que la posassin en marxa. Entre les funcions que tindrà a partir d'ara, s'inclourà la de desenvolupar l'Estratègia de Salut Pública pactada entre Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, així com incorporar la vigilància de les malalties no transmissibles, "una de les grans fites de l'àmbit sanitari actual", amb patologies com el càncer i l'obesitat, entre d'altres.

stats