Son Sant Joan
Societat 12/06/2024

L'aeroport de Palma continua amb retards després de la tempesta

El 'Duty Free' del mòdul A, que es va haver de tancar per l'acumulació de l'aigua, ja s'ha reobert

ARA Balears
1 min
Vista de l´interior de l´aeroport de Palma aquest dimarts.

PalmaL'aeroport de Palma encara registra aquest dimecres una desena de retards, molts relacionats amb la tempesta d'aquest dimarts que provocà la inundació de pistes, rodalies i les seves infraestructures en general, un caos que va durar unes dues hores i del qual encara s'arrosseguen les conseqüències. Les males condicions meteorològiques que pateixen l'aeroport de Barcelona i alguns aeròdroms francesos també estan afectant la puntualitat dels vols de l'aeroport mallorquí.

Alhora, fonts d'Aena han explicat que el 'Duty Free' del mòdul A, que es va haver de tancar per l'acumulació de l'aigua, ja s'ha reobert.

L'aeroport de Palma es va veure aquest dimarts obligat a paralitzar temporalment les operacions per una tempesta forta que l'impossibilitava operar amb seguretat. Les operacions es van reactivar a partir de les 17.30 h i la situació es va anar normalitzant a poc a poc. El balanç va ser d'un centenar de vols afectats entre desviaments i cancel·lacions, de les més de 900 operacions previstes.

Passatgers esperen per facturar els seus equipatges a l'aeroport de Palma, aquest dimarts.

Les fortes plogudes en un curt espai de temps —van caure més de 70 litres per metre quadrat en dues hores en aquella zona— van afectar principalment les pistes, el mòdul A, l'aparcament de treballadors i les àrees d'arribades i facturació, que ja estan sent analitzades per avaluar-ne els danys.

stats