Migrants
Societat 06/09/2022

L'acusat de patronejar una pastera amb 15 algerians a bord fins a Formentera afirma que només era un passatger

L'home s'enfronta a una petició de sis anys de presó per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers

ARA Balears
1 min
El judici als dos guàrdies civils ha començat aquest dimarts a l'Audiència Provincial. ISAAC BUJ

PalmaL'home acusat de patronejar una pastera amb 15 persones a bord des d'Algèria fins a Formentera a principi d'enguany ha negat aquest dimarts a l'Audiència Provincial que fos el guia de l'embarcació i ha afirmat que només era un passatger més. Segons ha informat Europa Press, l'home, algerià de 31 anys, s'enfronta a una petició de sis anys de presó per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

Els migrants van desembarcar a Formentera l'11 de gener, després de dos dies de travessia. La Fiscalia sosté que aquest viatge es va fer en una embarcació precària, de petites dimensions i dotada d'un únic motor de 40 cavalls. En aquest sentit, entén que els ocupants van córrer un seriós risc de naufragi amb greu perill per a les seves vides.

Diversos passatgers de l'embarcació van declarar davant la Policia i van assenyalar l'acusat com el patró. No obstant això, durant tot l'interrogatori, l'home ha assegurat que el patró de l'embarcació era una altra persona.

Així, ha negat que hagués donat instruccions als migrants perquè se separassin en dos grups –un de guineans i un altre d'algerians. D'altra banda, ha reconegut que el motor de l'embarcació es va aturar diverses vegades durant el viatge, encara que, contradient la Fiscalia, ha afirmat que els passatgers duien armilla salvavides.

Un dels migrants que va identificar l'acusat com a patró de l'embarcació va presentar una denúncia un temps després, en una comissaria de Màlaga, i va declarar que estava rebent amenaces per part del germà del detingut.

stats