Tribunals
Societat 21/11/2023

L'acusat d'intentar matar l'ex de la seva parella a Palma diu que el va atacar per defensar-se

La Fiscalia demana una condemna de quatre anys de presó per a l'home acusat d'un delicte de temptativa d'assassinat

ARA Balears
2 min
L'acusat durant el judici

PalmaL'home acusat d'intentar assassinar l'ex de la seva parella a Palma ha reconegut que el va atacar amb una llima, però ha assegurat que ho va fer per "defensar-se", ja que la víctima de l'agressió l'havia atacat abans. Segons ha explicat durant el judici d'aquest dimarts, tant la seva relació com la que havia mantingut amb la que en aquells moments era la seva parella "era una brega constant" i en el moment dels fets ell el va atacar i li va pegar, i l'acusat "es va defensar".

A més, ha assegurat que les agressions no només les rebia ell, sinó que la seva parella en aquell moment també va ser víctima dels atacs de la seva exparella. Durant la declaració, l'acusat ha negat rotundament que l'atacàs amb una navalla i ha assegurat que era una llima que tenia al clauer. L'home també ha declarat que "està molt penedit" del que va fer, però ha remarcat que en cap moment no va tenir intenció de matar-lo i ha recordat que es va espantar molt quan va veure la gravetat de la ferida que li havia fet.

La Fiscalia demana una condemna de quatre anys de presó per a l'home acusat d'un delicte de temptativa d'assassinat. Segons l'acusació, la realitat és molt diferent de la que relata l'home. En aquest cas asseguren que l'acusat va treure de la motxilla una navalla i el va ferir primer al braç i al tòrax després de diversos atacs. De fet, el fiscal ha remarcat durant el judici que si l'arma blanca hagués penetrat en la cavitat toràcica, la vida de la víctima "hauria corregut perill".

Amb tot això, el fiscal ha insistit en una sentència condemnatòria per a l'acusat per un delicte de temptativa d'homicidi, justificant l'argument per la zona on va ferir la víctima. A més, ha recordat com a fet a tenir en compte que l'agressor va abandonar el lloc després dels fets i va deixar la víctima ferida. Per part seva, la defensa ha assegurat que els fets són constitutius d'un delicte de lesions, ja que la presumpta llima usada per agredir la víctima era de petites dimensions. També s'ha referit a les "escasses" ferides de la víctima i al fet que el seu client "mai va tenir intenció de matar-lo".

stats