Tribunals
Societat 23/01/2023

L'acusat d'asfixiar el seu oncle de 78 anys a Inca reconeix els fets: "Vaig perdre els papers"

La Fiscalia demana 12 anys de presó per homicidi, amb l'atenuant de confessió

ARA Balears
2 min
Imatge de l'acusat, aquest dilluns a l'Audiència de Palma.

PalmaL'acusat de matar el seu oncle de 78 anys a Inca el febrer del 2021 ha reconegut aquest dilluns, a l'Audiència Provincial de Palma, que el va asfixiar fins a matar-lo durant una discussió: "Vaig perdre els papers i va passar el que va passar", ha declarat, segons ha informat Europa Press. Un tribunal del jurat jutja des de dilluns l'home, que s'enfronta a una condemna de 12 anys de presó per homicidi.

Cal tenir en compte que un dia després del crim, l'home ho va confessar cridant a la Policia Local i que, des d'aleshores, ha reconegut que és l'autor de la mort del seu oncle. Per això, la Fiscalia aprecia un atenuant de confessió. A més de la pena de presó, sol·licita una mesura de llibertat vigilada de vuit anys, així com indemnitzacions de 80.000 euros per a cada un dels fills de la víctima i de 40.000 euros per al seu germà.

Una discussió per "temes familiars"

El crim va ocórrer el 23 de febrer del 2021, entre les 10 h i les 11 h. La víctima era germà del padrastre de l'acusat i ambdós convivien en un domicili d'Inca des de feia aproximadament tres mesos. "Em vaig traslladar amb ell a Inca perquè era gran, perquè no estigués tot sol, m'ho va demanar el meu padrastre", ha explicat l'acusat.

L'home ha admès en el judici que es va iniciar una discussió "per temes familiars" entre ambdós a la casa. En un moment donat, va agafar l'ancià fortament pel clotell amb una mà mentre que amb l'altra li tapava la boca i el nas, fent pressió, alhora que li deia "calla, calla". "Quan me'n vaig adonar, tenia les dues mans posades", ha dit. Així, el va arrossegar per l'habitació i el va col·locar damunt el llit, on va mantenir la pressió mentre la víctima intentava defensar-se rapinyant-li la cara fins que, finalment, li va provocar la mort per asfíxia. El judici continuarà dimarts.

stats