Societat 25/08/2019

Prop de 300 persones es concentren a la plaça d'Espanya de Palma per reivindicar millores laborals per a les Kellys

Un 33% de les cambreres de pis varen secundar el segon dia de vaga a Eivissa, segons la CGT

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una manifestació de les Kellys

PalmaProp de 300 persones s'han manifestat a la plaça d'Espanya de Palma en reivindicació de millores laborals per al sector de les cambreres de pis. Entre les reivindicacions més reclamades ha destacat la de la jubilació anticipada per a les Kellys.

El col·lectiu demana de manera urgent que es posi fi a la sobrecàrrega de treball que pateixen i que s'investigui l'assetjament laboral que sofreixen moltes de les cambreres. També han criticat que les empreses externalitzin aquesta àrea i demanen una feina digna.

Durant la jornada d'aquest diumenge, un 33% de les 6.000 netejadores i cambreres de pis d'Eivissa, conegudes com 'Kellys', han secundat el segon dia de vaga convocat per millorar les seves condicions de treball, segons el sindicat Confederació General del Treball (CGT).

Es manté així la xifra de prop de 2.000 treballadores adherides a la primera jornada de dissabte, que va començar amb l'activitat de piquets informatius a les zones turístiques del Canar, Platja d'en Bossa i Port del Torrent.

Partits polítics com FSE-PSOE, Podem Eivissa i Ara Eivissa, entre d'altres, a més de nombrosos moviments socials i feministes, han anunciat la seva adhesió a la mobilització d'aquest diumenge horabaixa, que tancarà la vaga de les Kellys, convocada per reclamar que es reguli i es rebaixi la seva càrrega laboral.

El secretari general de CGT, Rafa Sánchez, ha destacat que la manifestació d'aquest diumenge horabaixa serà "el termòmetre per mesurar el suport que tenen les Kellys, per la qual cosa espera que sigui multitudinària. En el conjunt de les Pitiüses es calcula que hi ha entre 7.000 i 8.000 netejadores i cambreres de pis, però a Formentera la vaga no ha tingut seguiment.

stats