Societat 15/02/2019

El Jutjat de Violència contra la Dona d'Eivissa reprèn la seva activitat a l'edifici provisional CETIS

El president del TSJIB ha informat que l'activitat jurisdiccional a Eivissa als jutjats afectats per l'incendi del passat 21 de gener s'anirà recuperant de manera gradual i provisional

T. C.
2 min
Els pisos tercer i quart de l'edifici que albergava diferents jutjats estaven totalment calcinats

PalmaEl president del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, Antoni Terrasa, ha informat aquest divendres que l'activitat jurisdiccional a Eivissa s'anirà recuperant de manera gradual i provisional per part dels jutjats afectats per l'incendi del passat 21 de gener. Terrassa ha manifestat que aquest divendres ha començat a funcionar en el nou emplaçament provisional, en la primera planta de l'edifici CETIS, el Jutjat de Violència contra la Dona, "però sense línia telefònica".

A més, segons Terrassa, en qüestió de dies (entre aquest divendres i aquest dissabte), a la planta quarta del CETIS es posarà en marxa una oficina per als jutjats d'instrucció, no amb plantilla completa, però sí amb cinc funcionaris per jutjat i set en el de guàrdia.

El president del TSJIB ha destacat també que en la tercera planta està previst que els jutges tinguin un despatx col·lectiu, encara que la junta sectorial de jutges d'Eivissa ha demanat despatxos individuals.

Per altra banda, Terrassa ha afirmat que s'intentarà que els jutjats penals vagin reprenent l'activitat. "Els judicis penals prevists per als dies 18 i 19 de febrer es faran al Jutjat Social", ha assegurat.

Terrassa ha explicat que des d'un principi, el Jutjat de Guàrdia ha continuat funcionant i s'ha anat traslladant i adequant en funció de les possibilitats que se li han pogut concedir. "El Ministeri de Justícia està intentant accelerar tot el possible la finalització de l'edifici de nova planta que està per estrenar. Estava previst fer-ho en tres o quatre mesos", ha recordat el president del TSJIB.

"Es podrà anar recuperant l'activitat jurisdiccional en funció dels mitjans materials i personals que es puguin posar a disposició, però no es reiniciaran activitats sense unes condicions mínimament estables", ha remarcat Terrassa.

El president del TSJIB ha assegurat que desitja que l'activitat jurisdiccional es vagi recuperant com més aviat millor i que ho farà "amb caràcter provisional i possibilista", fins que d'aquí a uns mesos estigui disponible el nou edifici. "No són les condicions ideals ni les que desitjaríem, però es tracta de començar quan puguem, quan les condicions ens ho permetin. Estam davant una solució excepcional que demana una resposta a mitjan termini de caràcter provisional i haurem d'anar adaptant el flux d'activitat", ha conclòs Terrassa.

stats