Societat 30/03/2021

El jutjat investigarà el capellà d'Eivissa acusat d'abusos sexuals

Ja són cinc les persones que han denunciat el sacerdot

ARA Balears
2 min
La badia de Portmany és compartida pels municipis de Sant Josep i Sant Antoni.

PalmaEl Jutjat d'Instrucció número 1 de la Corunya ha rebut una denúncia contra el capellà d'Eivissa al qual han acusat d'abusos sexuals quatre persones, segons ha confirmat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Galícia. Segons avança el mitjà digital Noudiari, la denúncia l'hauria presentat una cinquena presumpta víctima.

L'agència Efe ha informat que el jutjat gallec s'ha inhibit a favor del Jutjat d'Instrucció número 4 d'Eivissa, perquè és el lloc en què presumptament varen succeir els fets i perquè ja s'instrueixen diligències per aquest cas en aquest jutjat eivissenc. No obstant això, el Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha assegurat que encara no s'ha rebut a Eivissa la inhibició de la causa.

Cal recordar que el primer denunciant va ser Sergio Lleó, de 35 anys, que va assegurar que els abusos varen ocórrer en 1996, quan tenia 10 anys i era escolà de l'església del Rosari, on oficiava llavors aquest sacerdot. D'acord amb la seva versió, el capellà li va agafar la mà i la hi va posar sobre el seu penis tres vegades, si bé ell va rebutjar aquesta actitud i s'escapà del lloc. Lleó va aportar noms d'altres presumptes víctimes davant d'un investigador i un notari de l'Arxidiòcesi de València, que també citaran a declarar.

El segon, de 37 anys, també va afirmar que els fets varen ocórrer quan tenia 10 anys. Segons el seu testimoni, el sacerdot li hauria fet "tocaments íntims" en dues ocasions. Una tercera presumpta víctima també va confirmar a Efe que el religiós va tractar d'abusar d'ell quan tenia 16 anys, ara fa 30 anys. L'home va denunciar que, a més d'assetjar-lo a l'institut on era el seu tutor i professor de Religió, va intentar fer-li tocaments íntims, que va rebutjar. La quarta víctima en acusar el capellà va ser un jove gallec que hauria patit els abusos el 2006, quan tenia 28 anys.

El Bisbat d'Eivissa i Formentera va substituir el religiós i va publicar a la seva pàgina web el nomenament d'un altre sacerdot com a "moderador" de la parròquia de Santa Creu.

stats