Grup criminal
Societat 19/07/2022

El jutjat envia a la presó set dels detinguts a la batuda antidroga de Son Banya

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil van desplegar uns 200 agents divendres passat entre Palma i Llucmajor

ARA Balears
1 min
Imatge de l'operació antidroga que ha permès arrestar una trentena de persones a Mallorca.

PalmaEl jutjat d'Instrucció número 6 de Palma ha decretat presó per als set detinguts en l'operació antidroga d'aquest cap de setmana a Son Banya, desplegada amb prop de 200 agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Concretament, la jutgessa ha dictat presó provisional comunicada i sense fiança per a quatre dels arrestats i sota fiança per als altres tres.

Els cossos policials van iniciar la batuda antidroga divendres, amb la qual van aconseguir desmantellar una organització criminal formada per persones d'origen espanyol que subministrava cocaïna a clans del poblat de Son Banya. Segons ha informat la Guàrdia Civil, amb aquesta intervenció conclouen un any d'investigació de l'operació anomenada 'Atlántida-X-Gémina', que s'ha fet en tres fases i ha permès arrestar 28 persones.

Després de gairebé 50 escorcolls domiciliaris –una trentena d'ells, a Son Banya–, s'han requisat 750 grams de cocaïna, 200 grams d'haixix, més de 500 plantes de marihuana i tres quilos en cabdells. A més, s'han obtingut 1.800 comprimits de kamagra, una pistola i un rifle en perfecte estat d'ús amb munició, 15 bàscules de precisió i 180.000 euros en efectiu.

Segons han pogut saber els investigadors, el conegut com a clan del Langa subministrava a altres clans de Son Banya, principalment l'anomenat clan Ove. Aquests clans dirigien més de deu punts de venda de cocaïna en el poblat, oberts 24 hores i amb uns guanys que superen els 5.000 euros el dia.

Parador desconegut

Els caps de l'organització es troben en parador desconegut, segons ha confirmat la Guàrdia Civil, atès que només fan acte de presència per recaptar doblers. Així, tenen les seves residències fora de la zona de Palma, per la qual cosa els agents mantenen la recerca per aconseguir arrestar-los.

stats