Societat 11/08/2021

La jutgessa ajorna la declaració de Maria Antònia Font pel confinament dels estudiants del macrobrot

La directora general de Salut Pública estava citada el 7 de setembre

ARA Balears
1 min
La consellera de Salut, Patrícia Gómez, i la directora de Salut, Maria Antònia Font. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaLa titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha ajornat la declaració de la directora de Salut Pública del Govern balear, Maria Antònia Font, en la investigació pel confinament forçós d'estudiants relacionats amb el macrobrot associat a viatges de final de curs a Mallorca. La jutgessa l'havia citada a declarar inicialment el 7 de setembre, però ha decidit canviar-ne la data perquè han continuat arribant denúncies d'altres jutjats d'instrucció relacionades amb la mateixa qüestió, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

El jutjat va obrir una investigació arran d'una querella contra Font, a la qual acusaven dels delictes de prevaricació i detenció il·legal amb relació a l'aïllament dels estudiants a l'hotel pont Palma Bellver, a Mallorca. La directora general va ordenar el 25 de juny l'aïllament sota custòdia policial de prop de 250 estudiants, el qual va tombar parcialment el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma més tard.

Concretament, la justícia tirava enrere la mesura per a les persones que havien donat negatiu o les que no s'havien fet la prova. Això va suposar que prop d'un centenar d'estudiants partissin de l'illa en un ferri llogat pel Govern fins al País Valencià, des d'on els van traslladar als seus llocs de residència. Cal recordar que alguns d'ells van donar positiu abans d'embarcar o en arribar a la Península.

stats