Societat 13/10/2020

Jutgen per injúries el secretari de CGT Balears per defensar un treballador transsexual

Haurà d'acudir dimecres al jutjat d'Instrucció número 1 d'Eivissa

Ara Balears
2 min
Els nous jutjats d'Eivissa han obert les seves portes aquest dimarts.

PalmaEl jutjat d'Instrucció número 1 d'Eivissa ha fixat per a dimecres a les 9.20 h el judici verbal contra el secretari general del sindicat CGT a les Balears, Rafael Sánchez, acusat d'un delicte d'injúries arran d'una querella interposada per un empresari de Formentera. Segons informa el sindicat en un comunicat, el querellant va demandar l'organització per defensar un treballador transsexual que havien acomiadat.

CGT explica que els fets varen ocórrer el 2019 quan un treballador d'un restaurant de Formentera es va posar en contacte amb el sindicat perquè l'havien acomiadat sense cobrar "per la seva condició sexual". L'organització ho va denunciar de manera pública a través del seu compte de Facebook a Eivissa i Formentera, per la qual cosa l'empresari els va denunciar "per calúmnies i injúries, confonent aquests delictes amb la llibertat sindical", indiquen.

En el seu escrit d'acusació, l'advocat del propietari del restaurant assegura que el sindicat ha difós, des del 15 de juny de 2019, comentaris a través de la xarxa social que acusen el seu representat "de fets falsos que podrien ser constitutius de delictes i expressions ofensives i vexatòries que atempten contra el seu honor i bon nom". Per això, reclamen una indemnització de 60.000 euros i que s'eliminin totes les publicacions a les quals fa referència.

Entre aquestes, en destaca una del 15 de juny en què CGT va denunciar que l'ara querellant "va agredir físicament un treballador seu per la seva condició transsexual el 4 de juny". Juntament amb això, assegura que se'l va acusar el 18 de juny "d'agredir un treballador fent servir expressions i termes trànsfobs", en referència a la seva condició.

A més, l'advocat assegura que el dia 4 de juliol es va fer una altra publicació en què qualificaven l'empresari de "canalla i pocavergonya" i que es feia "una crida al boicot al restaurant per homòfob i explotador". En aquest cas, varen fer públic el nom del restaurant i l'adreça completa a Formentera.

A banda d'això, el lletrat defensa que ja s'havia arribat a un acord al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) entre l'empresari i el treballador. Per mitjà d'aquest, l'assalariat va rebre una quantitat de 269,54 euros pels conceptes "endeutats per l'empesa, de manera que la relació laboral quedà saldada i liquidada", segons afegeix al seu escrit l'advocat.

Davant això, CGT manifesta que "continuarà defensant les treballadores i treballadors" i "denunciant l'assetjament a les empreses per condició sexual". "La llibertat de l'elecció sexual no ens fa ni millors ni pitjors treballadors", sentencien.

stats