Successos
Societat 12/11/2022

Jutgen l'assaltant d'esglésies per amenaçar i agredir capellans a Palma

La Fiscalia demana per a ella 17 anys i mig d'internament mèdic, sis anys de presó i prop de 900 euros de multa per diferents delictes

ARA Balears
2 min
Imatge de la seu del TSJIB.

PalmaLa Secció Primera de l'Audiència Provincial de les Balears acull aquest dilluns el judici contra la dona assaltant d'esglésies acusada d'insultar, amenaçar i agredir capellans a Palma. La Fiscalia demana per a la processada, per gairebé una vintena de delictes, penes que sumen sis anys de presó, 17 anys i mig d'internament mèdic i prop de 900 euros de multa.

Segons l'escrit del fiscal, els incidents succeeixen des del 2018, any d'ençà del qual l'acusada, "portada en tots els casos per un evident ànim de menyspreu cap a particulars que presten els seus serveis religiosos o acudeixen a actes religiosos", ha comès diferents agressions i menyspreus contra aquestes persones, la majoria a l'interior de les seus religioses i fins i tot arribant a alterar les cerimònies o cultes que s'hi estaven duent a terme.

En detall, el fiscal enumera fins a 19 incidents protagonitzats per l'encausada, en què va proferir insults i amenaces de mort, va trencar vidres dels llocs de culte, va causar desperfectes en cartells o va interrompre cerimònies i esdeveniments religiosos, entre altres incidències. En un d'aquests episodis va arribar fins i tot a pegar una bufetada a la cara a un sagristà després d'encarar-s'hi, a pegar cops amb la mà a persones que s'hi acostaven quan impedia la celebració de cerimònies o a donar cops de puny i empentes a treballadors dels establiments religiosos. També es va orinar a l'estora d'una església de Palma.

Un altre exemple a què al·ludeix el fiscal va passar en un col·legi de la ciutat, on la processada es va fer passar per la mare d'un alumne i va amenaçar la secretària de l'escola. Així mateix, la dona va anar a una botiga de Palma per robar diversos encensos i va clavar un cop de puny al propietari del local quan li va recriminar la sostracció. En alguns d'aquests incidents, segons el Ministeri Públic, l'acusada va pronunciar frases del tipus "et crucificaré", "el dia que t'enganxi no t'aixecaràs" o "estàs condemnat a mort".

Cal assenyalar que la dona ha estat diagnosticada diverses vegades i ha arribat a ser internada en unitats de psiquiatria perquè se'n valoràs la conducta. Aquests informes mèdics forenses conclouen inicialment que pateix un trastorn de caràcter psicòtic, com trastorn de la personalitat de tipus paranoide, base d'un trastorn delirant crònic de contingut místic i idees delirants respecte de la institució religiosa.

stats