Societat 18/05/2016

"Si no em dones un fill et mato": Jutgen una dona acusada de tirar la parella pel balcó

La fiscalia demana gairebé 10 anys de presó per l'acusada per intentar matar l'home

Montse Riart
2 min
Detall del Palau de Justícia, on es troba l'Audiència de Barcelona i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

BarcelonaLa fiscalia demana 9 anys i 11 mesos de presó per una veïna de Badalona a qui acusa de tirar pel balcó la seva parella el dia de nadal de 2012, mentre es discutien perquè l'home no volia tenir fills amb ella. La víctima no va morir, però va necessitar diversos mesos per curar-se de les lesions. A la dona l'han jutjada avui a l'Audiència de Barcelona per un homicidi en grau de temptativa.

Segons la fiscalia, en un moment de la discussió, l'acusada "va tancar amb clau" l'apartament i va amenaçar la víctima. "Si no ets per mi, no seràs per ningú; si no em dones un fill, no me'l donarà ningú; si no em dones un fill, et mató, t'envio a la presó".

La dona, que feia tres mesos que sortia amb la víctima però que no convivien, només ha reconegut discutir-se amb l'home al judici, però ha negat amenaçar-lo i haver-lo tirat pel balcó. Ha explicat que durant la picabaralla era ell qui estava agressiu, que ella va anar-se'n "a la cuina" i que no sap perquè l'home va sortir al balcó i "va caure".

La fiscalia insisteix que l'home va intentar sortir del pis pel balcó i que quan estava a punt de "saltar la barana", l'acusada el "va empènyer, fent-lo caure" al carrer. Assegura que la processada era "conscient dels més de 5 metres d'alçada" i va aprofitar per tirar-lo en un moment que la víctima no podia defensar-se, perquè estava pendent "de mantenir l'equilibri".

La víctima, que ha declarat com a testimoni al judici, ha reconegut que la nit de nadal havia pres drogues a casa el germà de l'acusada, que tots dos havien begut, que havien mantingut relacions sexuals i que quan van començar a discutir-se pràcticament no havien dormit.

A més dels 9 anys i 11 mesos de presó, la fiscalia reclama que la dona, que té una ordre d'allunyament de la parella des de febrer de 2013, l'indemnitzi amb 19.500 euros.

stats