Tribunals
Societat 29/03/2022

El jutge britànic acosta encara més Joan Carles I al judici per assetjament a Corinna

Denega al rei emèrit presentar recurs contra la resolució que rebutjava la seva immunitat

2 min
El rei emèrit, Joan Carles I, en una imatge d’arxiu.

MadridEl jutge del Regne Unit que investiga Joan Carles I per presumpte assetjament a Corinna Larsen l'acosta encara més al judici. En una vista aquest dilluns, Matthew Nicklin ha denegat a l'exmonarca la possibilitat de presentar recurs contra la resolució de dijous passat en la qual rebutjava que tingués immunitat. Era una de les últimes esperances de Joan Carles I de tombar el procediment judicial a Londres i ara només li queda recórrer al Tribunal d'Apel·lació, cosa que la seva defensa ja ha anunciat que farà. Segons informa El País, Nicklin té previst convocar una nova vista l'1 de juliol.

La setmana passada el Tribunal Superior de la capital britànica va considerar que podia jutjar l'emèrit perquè després de l'abdicació no tenia immunitat. L'equip jurídic de Joan Carles I s'agafava a la Llei d'Immunitats del Regne Unit, prevista per a caps d'estat i altres figures institucionals de tercers estats, per no sotmetre's a la jurisdicció britànica, però Nicklin no creu que sigui atribuïble al seu cas. En primer lloc, perquè un cop va passar el relleu a Felip VI ja no era el "sobirà" de l'estat espanyol i perquè, segons el seu criteri, ja no forma part de la Casa del Rei.

La defensa de l'emèrit en discrepava i volia presentar un recurs que havia de resoldre el mateix Nicklin. Però, per "economia processal", el magistrat li ha barrat el pas. Les al·legacions no haurien prosperat i per estalviar-se el tràmit, li ha denegat la possibilitat de recórrer en aquesta primera instància. Segons informa Europa Press, l'equip de Joan Carles I està "decebut" amb la decisió presa aquest dimarts i espera que el tràmit d'apel·lació li doni la raó. Per contra, els representants legals de l'empresària han mostrat satisfacció pel fet que el jutge no permeti demores en l'avanç de la denúncia.

Així, la defensa de l'emèrit intentarà revocar la situació amb un recurs davant el Tribunal d'Apel·lació "com més aviat millor". Si aquest òrgan judicial ho autoritza, el presentarà i es dilatarà el procés. En cas contrari, l'1 de juliol hi hauria una nova sessió al Tribunal Superior de Londres per dirimir si Joan Carles I ha d'indemnitzar la seva examant pels maltractaments psicològics que va haver d'afrontar a conseqüència del suposat assetjament instigat per l'emèrit i en el qual van col·laborar agents del Centre Nacional d'Intel·ligència espanyol.

stats