Societat 19/05/2020

La justícia belga cita Valtònyc dia 9 de juny per tractar la seva extradició

El Tribunal de Gant havia ajornat l'audiència per la crisi del covid, però ara ha reprès el cas

Ara Balears
1 min
Valtonyc, als jutjats de Gant

PalmaEl raper mallorquí Josep Miquel Arenes, conegut com a Valtònyc, ha anunciat aquest dimarts a través del seu compte de Twitter que el jutjat de Gant l'ha citat per al 9 de juny per comunicar-li la decisió final sobre la seva extradició. "El motiu? Cançons", diu el cantant la publicació.

El Tribunal d'Apel·lació de Gant havia ajornat indefinidament l'audiència del 24 de març per la crisi del covid-19, però ara ha decidit reactivar el cas. Fonts de la defensa asseguren que el jutge pot decidir el mateix dia sobre el cas, però veuen més probable que anunciï la data de la sentència després d'haver escoltat les parts i d'haver analitzat la resolució del Tribunal de Justícia de la UE sobre l'aplicació de l'euroordre automàtica.

Cal recordar que Espanya va demanar l'extradició automàtica del cantant pel delicte d'enaltiment del terrorisme, però la legislació europea només permet aquesta via ràpida per a crims castigats a l'estat en qüestió amb almenys tres anys de presó. Valtònyc va ser condemnat a dos anys de presó pel delicte d'enaltiment del terrorisme amb la llei espanyola del 2012, però quan es va emetre l'euroordre el 2018, la pena màxima que marcava el Codi Penal era de tres anys, ja que va ser reformada el 2015.

stats