Societat 24/11/2022

El jurat declara culpable l'acusat de drogar i ofegar la seva dona en un jacuzzi a Ciutadella

La Fiscalia i el Govern han reiterat la seva petició perquè es condemni l'acusat a la màxima pena, de 25 anys de presó

Iván Martín
1 min
Un cotxe de la Policia Nacional a Menorca.

MAÓEl jurat ha declarat Eduardo E.E.R. culpable d'assassinat, ja que ha considerat acreditat que el 18 de juny de 2018, a Menorca, va drogar la seva dona, Elisabeth P.M., preparant-li un còctel amb una dosi letal d'MDMA dins un got de sangria, i que després la va ofegar introduint-li el cap sota l'aigua del jacuzzi.

El Jurat reunit a l'Audiència Provincial de Palma ha emès aquest dijous el veredicte per unanimitat. Després d'escoltar-lo, la Fiscalia i el Govern Balear han reiterat la petició perquè es condemni l'acusat a la màxima pena, de 25 anys de presó, mentre que la defensa ha sol·licitat la mínima aplicable. Les acusacions també demanen una indemnització de 150.000 euros per als pares de la víctima.

El succés va tenir lloc a una nau industrial de Ciutadella, el juny de 2018, i inicialment es va tractar com un accident per la versió que l'home explicà a la Policia: que s'havia quedat adormida i s'havia trobat la seva dona ofegada. Per aquest motiu, l'assassí no va ser detingut fins al novembre de 2019, quan una gravació de vuit hores trobada en el telèfon de la víctima el va incriminar. Cal recordar que Veneçuela va dictar una ordre d'extradició contra l'home per l'homicidi d'una dona l'any 2010, tot i que, en tenir la nacionalitat espanyola, l'extradició es va denegar.

stats