Societat 30/05/2022

La jura de bandera civil d'Alaior acaba amb càntics masclistes de l'exèrcit

La companyia del Regiment d'Infanteria Palma 47 va desplaçar 120 efectius

Ara Balears
2 min
Foto de família de la responsable del restaurant amb els militars.

ALAIORUn centenar de persones van participar aquest dissabte en l'acte de jura de bandera civil organitzat per la Comandància General de les Balears i l'Ajuntament d'Alaior. Un esdeveniment, amb motiu del Dia de les forces armades 2022, i que té per objectiu permetre que tots els ciutadans puguin manifestar el seu compromís amb la defensa de l'estat espanyol.

Per poder dur a terme la jura de bandera es van desplaçar a Menorca 120 militars de la companyia del Regiment d'Infanteria Palma 47, acompanyats de la Unitat de Música i esquadra de gastadors i banda de guerra, que van desfilar per l'avinguda de Verge del Toro després de l'homenatge als caiguts.

Una vegada finalitzada la jura de bandera, que fou presidida pel comandant general de les Balears, Fernando Luis Gracia, i el batle d'Alaior, José Luis Benejam, els militars es van citar en un conegut restaurant d'Alaior, on, a banda de gaudir de la gastronomia local, hi va haver moment per proliferar càntics davant el personal de l'establiment. Així, en el vídeo que la propietària del restaurant va penjar en el seu perfil de Facebook se senten frases masclistes com "como no tenía dinero para condones, se ataba los cojones con alambre de espino para follarse a su mujer", o altres de dubtós gust com "como no tenía caballo, esnifaba todo el día Cola-cao".

Més per Menorca d'Alaior ha condemnat els càntics masclistes i de banalització de la drogodependència proferits pels militars després de la jura de bandera. L’agrupació ecologista ha rebutjat l’actitud dels militars que entonaren càntics masclistes en un establiment públic i consideren que és “inadmissible”. A més, expliquen en un comunicat que es tracta d’uns fets “completament condemnables dels quals exigim responsabilitats”. Finalment, qüestionen com s’ha finançat l’esdeveniment de la jura de bandera, inclòs aquest dinar i la festa posterior.

stats