Clima
Societat 26/07/2023

Juliol s'acomiada amb temperatures que superaran els 35 °C a alguns punts de Mallorca

Per a dissabte s'espera una pujada generalitzada de temperatures

ARA Balears
1 min
Tornen les altes temperatures

PalmaEl mes de juliol s'acomiada amb la calor típica d'aquesta època de l'any, ja que s'esperen altes temperatures la darrera setmana del mes, sobretot aquest dissabte, quan es registraran valors al voltant dels 40 °C i els 42 °C al sud peninsular, i en alguns punts de Mallorca se superaran els 35 °C.

Segons ha explicat a Europa Press el portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Campo, després d'uns dies de temperatures un poc més fresques per a l'època, durant els darrers dies de juliol i principi d'agost s'espera novament calor, tot i que no serà extrema, en punts de la meitat sud de la Península, on es podrien assolir els 40 °C.

Segons dades de l'Aemet, tant les temperatures màximes com les mínimes han estat molt altes a la costa mediterrània, ja que la mar està més càlida del normal, amb zones com Alboran, on la temperatura de l'aigua supera els 28 °C, una mostra que els valors actuals estan 4 °C per sobre dels habituals per a aquestes dates.

D'aquesta manera, les temperatures baixaran al nord i pujaran a la meitat sud i les Balears, amb més de 34 °C a zones de l'est, centre i sud peninsular i l'arxipèlag balear, i 40 °C a la vall del Guadalquivir. L'Aemet també ha avisat de la previsió de nits tòrrides a la Mediterrània, que no baixaran dels 25 °C.

Amb vista al cap de setmana, dissabte s'espera una pujada generalitzada de temperatures a tot Espanya, amb cels clars i més de 35 °C a la vall de l'Ebre, punts de Mallorca i zones del centre i sud peninsular, encara que les màximes previstes a la vall del Guadalquivir arribaran fins als 42 °C.

stats