Tribunals
Societat 01/06/2023

Judici a una asseguradora per acomiadar una treballadora quan es va posar malalta

L'empresa va al·legar irregularitats en la seva feina, fets que l'acomiadada nega de manera rotunda

2 min
Un inspector de Consum realitza una compra per internet.

PalmaEl jutjat social número 1 de Palma haurà de determinar a partir d'aquest divendres si l'acomiadament d'una treballadora que es trobava de baixa per malaltia és conforme a dret o en cas contrari si és nul. Els fets es remunten al setembre de 2022, quan la demandant es va posar malalta de per una pielonefritis aguda i va haver de ser ingressada a la Clínica Juaneda de Palma. La seva sorpresa va ser que poc temps després d'aquest ingrés va rebre un burofax de la seva empresa, l'asseguradora d'El Corte Inglés, on es detallaven una sèrie d'incompliments greus de la seva tasca professional, i se li comunicava un acomiadament disciplinari.

La treballadora va demandar l'empresa per acomiadament nul, i per greu vulneració dels seus drets, ja que es trobava de baixa i en tot cas ma no havia estat "recriminada ni verbalment ni formalment" sobre cap dels punts que figuraven a la carta, "per tant, resulta del tot sorpresiu que ara es pretengui sancionar amb la màxima pena prevista a l'ordenament laboral", afirma el seu escrit de demanda.

De fet, l'empresa afirma que la treballadora va signar una sèrie de contractes i serveis amb 13 clients que aquests "manifesten no haver contractat", uns fets que la demandant nega rotundament. "Els suposats motius són radicalment falsos i tendenciosos, i el que és cert és que l'acomiadament correspon que em trobava en situació d'incapacitat temporal", explica l'acomiadada.

A més, la treballadora recorda que la seva feina és telemàtica, de venda d'assegurances, i que, per tant, totes les trucades són enregistrades i es pot comprovar el contingut de les contractacions. En el seu escrit al jutjat, la treballadora recorda que "durant 4 anys de feina a l'empresa mai se m'ha sancionat, he gaudit d'un expedient impol·lut, i d'ençà que vaig començar la meva feina sempre s'ha apostat per mi oferint-me l'oportunitat de fer desenes de formacions per consolidar-me com a professional del sector".

Per tot plegat, la demandant considera que s'han vulnerat els seus drets i que l'empresa s'aprofita de la seva condició de treballadora de baixa per acomiadar-la, i reclama al jutjat que declari nul·la aquesta extinció disciplinària de la relació laboral.

stats