Societat 04/06/2021

A judici els acusats d'una violació grupal de quatre homes a dues al·lotes el 2016 a Mallorca

L'Audiència de Palma ha celebrat una vista prèvia aquest matí, però ha acabat sense acord

ARA Balears
2 min
L'Audiència Provincial de Palma. / ARA BALEARS

PalmaL'Audiència de Palma ha celebrat aquest divendres una vista prèvia d'un judici amb dos acusats –de 27 i 25 anys– per una violació grupal a dues joves a Mallorca el 2016, que ha acabat sense acord. Així, el cas haurà d'anar a judici, que s'espera que sigui a finals d'estiu, segons ha informat Europa Press. La Fiscalia demana per cada un d'ells 17 anys de presó i que indemnitzin les víctimes amb 50.000 i 1.000 euros.

El ministeri públic els acusa d'haver conduït les víctimes a un descampat amb el pretext de dur-les a casa seva en cotxe, aprofitant que una d'elles estava pràcticament inconscient. A més, en el seu escrit d'acusació, el ministeri públic assenyala que uns altres dos homes, que no han pogut ser identificats, van participar en l'agressió sexual.

Segons el relat del fiscal, els fets van ocórrer el juny de 2016 a les 6 h, després que els acusats i les víctimes sortissin d'un local en què s'acabaven de conèixer. En aquell moment, una de les joves es trobava en estat de somnolència.

Els presumptes violadors es van oferir a dur les víctimes a casa en cotxe, però quan van posar-lo en marxa, van canviar el rumb i es van dirigir a un descampat. Segons la Fiscalia, durant el trajecte els joves ja van fer comentaris a l'al·lota que estava conscient, dient-li que "o a la teva amiga que està adormida o a tu mateixa", mentre ella intentava protegir la seva amiga perquè deixessin de tocar-li els pits.

Quan van arribar a un descampat van col·locar la víctima en el seient del conductor i els quatre la van violar consecutivament mentre ella els demanava que aturassin. Davant d'això, el jutjat va dictar ordres de protecció en favor de les víctimes el 2016 i el 2018.

stats