Societat 20/04/2022

Juan Manuel López Nadal, nou president d'Amnistia Internacional Balears

El diplomàtic mallorquí substitueix Miquel Àngel Mayorga al capdavant de la delegació illenca de l'entitat

ARA Balears
2 min
La VIII assemblea d'Amnistia Internacional Balears

PalmaAmnistia Internacional (AI) Balears ha elegit com a nou president de la seva delegació el diplomàtic mallorquí retirat Juan Manuel López Nadal, en la seva VIII Assemblea autonòmica ordinària aquest dimarts. Així ho ha anunciat l'organització després de la reunió que ha tingut lloc a la seu de l'organització a Palma. López Nadal substitueix Miquel Àngel Mayorga, que era president des de novembre del 2020, després de manifestar la seva voluntat de no presentar-se a una nova reelecció.

Al llarg de l'assemblea, Mayorga es dirigí als presents per explicar la seva decisió, ja que des de feia temps tenia "alguns projectes personals pendents, i ha arribat el moment d'afrontar-los", després d'haver viscut "intensament" l'activisme a l'entitat, amb tres anys com a coordinador del grup d'acció de Calvià i dos com a president d'Amnistia Balears. Així i tot, ha mostrat la seva voluntat de continuar com a activista en l'equip de memòria democràtica.

López Nadal, soci d'AI des de 2010, va assenyalar que "m'esforçaré a seguir les tasques fetes fins ara, i fer front als nombrosos reptes que la societat i el món ens plantegen en matèria de drets humans. El nou president de la delegació de l'entitat a les Balears va ingressar en la carrera diplomàtica el 1980, i ha exercit a les ambaixades de Pequín, Jakarta, Tunísia, Nova Delhi, Bangkok, Lisboa, Kabul i Copenhague. A més, fou director general de Relacions Europees i per al Mediterrani del Govern (2000-2002), ambaixador a Tailàndia, Birmània, Laos i Cambodja, i cònsul general a Hong Kong i Estrasburg.

Durant l'assemblea, l'entitat va donar a conèixer la memòria d'activitats duites a terme el 2021, l'estat actual de tresoreria, així com la partida pressupostària per aquest any. D'altra banda, es van presentar noves candidatures, es va nomenar el nou president de l'organització a les Balears i es van renovar els càrrecs de la Junta directiva i equips autonòmics.

stats