Societat 25/06/2021

Juan Carlos Unzué apadrina a Menorca la lluita contra l'ELA

La recaptació de doblers va davallar 70.000 euros a causa de la pandèmia

Iván Martín
2 min
Mercedes Mila, Juan Carlos Unzué i Daniel Rossinés a la finalització de la volta a l'illa nedant.

Es MigjornL'exentrenador i exfutbolista Juan Carlos Unzué continua donant suport a totes aquelles iniciatives que cerquen donar visibilitat a l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA). El navarrès ha apadrinat el projecte Upside Down Menorca, duit a terme pel nedador d'aigües obertes Daniel Rossinés, que ha completat la volta a l'illa en vuit etapes de 20 quilòmetres. Unzué no ha estat l'únic personatge públic que ha acudit a presenciar la darrera etapa de Rossinés a la platja de Sant Tomàs (es Migjorn), perquè la periodista Mercedes Milà ha aprofitat per acompanyar el nedador en els darrers metres.

Daniel Rossinés s'ha mostrat molt satisfet de poder completar un nou repte. Explica que les primeres etapesel bon temps no el va acompanyar, però la situació va canviar a partir de diumenge passat: "Els primers dies vaig odiar la mar de Menorca; varen ser uns quilòmetres durs i fins i tot vaig vomitar mentre nedava. Després, tot ha anat rodat i ha estat agradable". Rossinés s'implicà en la causa després de la mort per ELA del seu gran amic Jano Galán, i ha reconegut que continuarà nedant per recaptar fons per la investigació de la malaltia.

"El retorn pel que fas és tan gran, que sempre et ve de gust una aventura nova", relata el nedador català, i recorda que la fita del seu projecte és donar visibilitat a la malaltia: "Fa 150 anys que varen diagnosticar el primer cas d'aquesta malaltia que no té cura i cal centrar els esforços a recaptar fons per a la investigació". A més, la pandèmia també ha suposat una important minva de doblers en la lluita contra l'ELA: "L'any passat vàrem arribar als 100.000 euros entre els reptes i la gala benèfica, però aquest ens situarem en 30.000 euros".

La Fundació Luzón gestiona tots els doblers recaptats, que són destinats a Tricals, l'organisme europeu que compon la xarxa més gran de centres d'ELA del món.

stats